Informatiepunt Sunny Selwerd geopend: ‘Laagdrempelige ontmoetingsplek voor wijkvernieuwing’

Foto: Gemeente Groningen

Afgelopen vrijdag werd het informatiepunt wijkvernieuwing Sunny Selwerd geopend in de voormalige fietsenzaak aan winkelplein Selwerd. Bewoners kunnen daar terecht voor informatie over de wijkvernieuwing in Selwerd en op een laagdrempelige manier antwoord krijgen op eventuele vragen die ze hebben.

In het informatiepunt is niet alleen informatie te vinden over de sloop- en nieuwbouwplannen in Selwerd, maar ook over de aanleg van het warmtenet, de inrichting van straten en groen, sociale projecten, het wijkplatform en de energiecoaches. Ook worden er diverse spreekuren gehouden.

Bestuurder Bas Krajenbrink van christelijke woningstichting Patrimonium sprak alle aanwezigen toe bij de opening. “Dit informatiepunt moet vooral een plek zijn waar alle partners, sámen met de bewoners, werken aan de verbetering van de wijk Selwerd. Ook het bewonersplatform Selwerd, het wijkbedrijf en de bewoners zelf spelen hierin een belangrijke rol.“

In de toekomst zullen ook diverse workshops gegeven worden, zoals inductiekoken, speciaal voor de bewoners die de komende jaren ‘van het gas af’ gaan.

Het informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur. Vertegenwoordigers van de gemeente Groningen, Groningen Duurzaam, Patrimonium, De Huismeesters, Nijestee, Lefier, Wijkplatform Selwerd, WIJ Groningen, Grunneger Power en WarmteStad zullen bij toerbeurt aanspreekbaar zijn bij het informatiepunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen