Twintig Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag

Foto: Gemeente Groningen

Twintig duurzame bewoners openen hun deuren zaterdag 8 oktober voor de najaarseditie van de Groningse Duurzame Huizendag. Deze middag van 13.00 uur tot 17.00 zit vol inspiratie, waarbij de bewoners delen hoe zij duurzaam wonen en hun energierekening omlaag hebben gebracht.

Bekijk warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen

Bewoners vertellen welke initiatieven zijn genomen hebben, hoeveel de kosten zijn, wat de verschillende mogelijkheden opleveren en over ervaringen met installateurs.

“Wat kun je simpel zelf doen om te besparen? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om elektrisch te rijden? Hoe bevalt een warmtepomp? Wat komt er bij vloerverwarming kijken? Welke soorten isolatie zijn er? En hoe maak je je tuin en dak klimaatvriendelijk?”, aldus de gemeente.

‘Verduurzamen is vernieuwen. Je doet dingen die je nog niet deed. Mooi dat je van elkaar kunt leren, en ik ben trots op alle bewoners die dit mogelijk maken’, aldus wethouder Energietransitie Philip Broeksma.

Programma

Twee duurzaamheidsmarkten zijn te bezoeken deze dag. In de Oosterparkwijk wordt een Recycle festival georganiseerd. Je kunt er je kleding ruilen, knutselen met afval en diverse lezingen beluisteren. In Helpman moet je zijn voor de groene daken, een stekjesmarkt, een duurzame rondleiding door het oude RKZ en kun je er ieder uur een tuinschets van een architect winnen.

Duurzaam Groningen is aanwezig met energiecoaches, informatie over subsidies en leningen, stappenplannen en advies. En Grunneger Power met hulp voor bewoners die samen hun buurt willen verduurzamen. Verder vind je in de Groningse buurten de duurzame buurtinitiatieven waar je mee in gesprek kunt.

Aanmelden

Om binnen te kijken bij de duurzame bewoners kunnen belangstellende zich aanmelden. De bewonersinitiatieven en markten zijn vrij te bezoeken.

Ga voor meer informatie naar www.duurzaamgroningen.n/duurzamehuizendag

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen