Wind Design & Build gaat nieuwe gymzaal De Meet bouwen

Impressie gymzaal De Meet
Impressie gymzaal De Meet
Foto: Gemeente Groningen

De nieuwe gymzaal De Meet gaat gebouwd worden door Wind Design & Build uit Drachten. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.

In november 2020 brandde gymzaal De Meet in Haren af. De gymzaal werd overdag gebruikt door de basisscholen CBS De Borg, OBS De Wissel en GBS Het Mozaïek en in de avonduren verhuurd door Sport050.

De beoordelingscommissie van de gemeente heeft Wind Design & Build uit Drachten als meest geschikte partij beoordeeld voor de herbouw van de gymzaal De Meet in Haren.

De nieuwe gymzaal wordt energieneutraal en grotendeels demontabel gerealiseerd. De gevel wordt voorzien van gerecyclede geknipte betontegels en de vloer- en wandtegels en de sportvloer zijn 100 procent recyclebaar. De gymzaal krijgt ook nestkasten voor diverse vogelsoorten en een spouw voor vleermuizen en een sedumgroen dak.

”De gymzaal wordt grotendeels teruggebouwd op de voormalige plek van de afgebrande gymzaal”, aldus wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff. “Zo kunnen de betreffende scholen binnen een straal van één kilometer beschikken over een gymzaal”.

Omwonenden worden de komende tijd geïnformeerd over het proces rondom de herbouw van de gymzaal. Dan wordt ook gesproken over de herinrichting van het terrein bij de Mellenshorst. Hiervoor worden enkele bijeenkomsten georganiseerd. Als alles conform planning verloopt wordt de nieuwe gymzaal in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen