Oproep aan inwoners voor deelname aan leefbaarheidsonderzoek gemeente

Foto: Archief De Redactie

In september ontvangen ongeveer 130.000 inwoners van 18 jaar en ouder een brief van burgemeester Koen Schuiling waarin hij vraagt deel te nemen aan het tweejaarlijkse leefbaarheidsonderzoek van de gemeente Groningen.

‘Is het fijn wonen in een wijk of dorp? Voelen bewoners zich er veilig en ontmoeten ze makkelijk andere bewoners? Zijn er genoeg sport- en speeltoestellen en is het er schoon?’ Dat zijn vragen die gesteld worden in het onderzoek. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het maken van nieuwe plannen voor wijken en dorpen.

Inwoners die de brief krijgen kunnen met een persoonlijke inlogcode een vragenlijst invullen op de website buurtvragen.nl. De vragenlijst is ook in het Engels beschikbaar via buurtvragen.nl. De antwoorden worden anoniem verwerkt en gebruikt de gemeente alleen voor dit onderzoek.

Kans op een iPad

Deelnemers aan het onderzoek maken kans op één van de 5 iPads. Bovendien worden er cadeaubonnen van Sport050 voor een keer gratis zwemmen of schaatsen onder de deelnemers verloot.

Hulp bij het invullen

Inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het online invullen, kunnen terecht bij de WIJ-teams of een bibliotheek in de buurt. Daar zijn ook computers om te gebruiken.

Basis voor beleid

De gemeente kan met het onderzoek zien hoe het gaat met de leefbaarheid en veiligheid in een wijk of dorp en het welzijn van de inwoners. De uitkomsten gebruikt de gemeente als basis voor het beleid. OIS, het onderzoeksbureau van de gemeente doet het onderzoek elke twee jaar. Een samenvatting van de resultaten komt in het voorjaar van 2023 onder andere op gemeente.groningen.nl en www.oisgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen