NOC*NSF Nationale Sportweek begint vrijdag met bomvol programma

Foto: Via Gemeente Groningen

Groningen staat vanaf vrijdag 16 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Het is de negentiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd met verschillende activiteiten in de gemeente Groningen.

Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Deze week biedt volgens de gemeente een kans om nieuwe sporten uit te proberen.

Sportwethouder Inge Jongman: ‘We willen dat sport toegankelijk en inclusief is. Dat betekent dat iedereen de gelegenheid moet hebben om te kunnen sporten, ongeacht fysieke gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie. Daarom is deze sportweek ook zo belangrijk, want we laten zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is.’

Events in Groningen

In de gemeente Groningen is een line-up met boordevol events om (vooral) de jeugd in Groningen te stimuleren om te bewegen. Een greep uit het programma: Urban Sports Event op Kardinge, het startfestival SamenSpelen, Open Huis ACLO Studentensport, start ijsseizoen Kardinge, MartiniMarathon, Symposium Samen Groeien, start pilot inclusie in de sport, Bslim on Tour, het beweegfestival Kardinge, Inclusief Sporten en Bewegen, de Thaisner Dörpsrun, Kick-off Oosterparkwijk, Rookvrij Coendersborg, Gezonde Sportkantines, FitGaaf!, de Sportieve Opening van het Schooljaar en nog veel meer.

Boek een gratis proefles

Tijdens de Nationale Sportweek zetten zo’n 60 sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kan iedereen kennis maken met verschillende sporten. Shorttrackvereniging Groningen, Dance Division Dijkmansport en de framerunners van Groningen Atletiek doen bijvoorbeeld mee en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen.

Bekijk het complete aanbod op www.sport050.nl/ontdek-sporten

Sportpromotors

Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportpromotor van Groningen. Van Kjeld Zuidema (basketbal) tot aan Sarèl de Jong (kickboksen) en van Roel Boomstra (dammen) tot aan Melanie Helweg (handbiken). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk op www.sport050.nl/sportweek voor alle informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen.

De Nationale Sportweek duurt tot en met zondag 25 september.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen