Gemeente Groningen ontvangt bijna 600 duizend euro voor ‘Verlengde Schooldag’

Foto: Pixabay

Zeven scholen in Groningen Noord ontvangen gezamenlijk 586.000 euro voor het (door)ontwikkelen van activiteiten. De gemeente Groningen is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geselecteerd als ‘Voorloper’ in het programma School en Omgeving. Het doel is om onderwijsachterstanden te verminderen en kansengelijkheid te bevorderen.

Het gaat om scholen in de wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en Vinkhuizen, meldt de gemeente. Zij bieden op dit moment al extra activiteiten op of rond de school aan in samenwerking met onder andere kinderopvang, cultuur- en sportaanbieders. In Groningen staat deze aanpak bekend onder de naam Verlengde Schooldag.

Verder uitgebreid

Naast bovengenoemde wijken hebben ook scholen in Lewenborg, Beijum en de Oosterpark een programma rond de verlengde schooldag. Met het extra geld van het ministerie kan de Verlengde Schooldag verder uitgebreid worden.

“De Verlengde schooldag zorgt ervoor dat kinderen na schooltijd extra vaardigheden kunnen opdoen. Om zo te leren wie ze zijn en waar hun talenten liggen,” aldus wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs. “Door de Verlengde Schooldag zorgen we ervoor dat alle kinderen klaar zijn voor de toekomst. Daarom zetten we de komende jaren in op het verder ontwikkelen van de Verlengde Schooldag in onze gemeente.”

Behalve de gemeente Groningen ontvangen ook nog 44 andere steden een subsidie.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen