Laatste week bussen over Grote Markt

Foto: via Gemeente Groningen

Het is de laatste week dat bussen rijden over de Grote Markt. Vanaf zondag 17 juli rijden er definitief geen bussen meer over de Grote Markt in Groningen.

In plaats van over de Grote Markt rijden de bussen dan de nieuwe route vanaf het Gedempte Zuiderdiep, via het Gedempte Kattendiep over de Kattenbrug en dan langs de Diepenring richting W.A. Scholtenstraat en vice versa. Dit deel van de Diepenring is ingericht als 30-kilometerzone voor al het gemotoriseerd verkeer.

Nieuwe bushalte: Sint Jansbrug

Reizigers van en naar de binnenstad kunnen in- en uitstappen bij de nieuwe halte ‘Sint Jansbrug’, bij het Provinciehuis en de Stadsschouwburg. Bussen die vanaf het Hoofdstation komen, stoppen voortaan bij de Stadsschouwburg. En reizigers richting het station kunnen opstappen aan de overzijde, bij het Provinciehuis.

Bij deze halte Sint Jansbrug stoppen straks de lijnen 1, 3, 4 en 10. Bij de halte Zuiderdiep stopt volgens Qbuzz bijna iedere stadslijn, te weten lijn 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10 en 19 en een paar streeklijnen: Lijn 61, 65, 76, 160, 163 en 178. Kijk voor meer informatie: qbuzz.nl

Proef

Voor mensen die slecht ter been zijn, komt er een proef met alternatief vervoer vanaf de haltes aan de rand van de binnenstad naar het centrum. Afgelopen maandag startte de pilot, een week voordat de bussen niet meer over de Grote Markt rijden. Wethouder Broeksma van Mobiliteit was aanwezig bij de aftrap van dit proefproject.

Riksja’s en golfkarren verzorgen deze ritjes straks een half jaar gratis. Dit alternatieve vervoer rijdt alleen op marktdagen: dinsdagen, vrijdagen en zaterdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur vanaf de haltes Zuiderdiep, Westerhaven en de nieuwe haltes bij de Sint Jansbrug (Stadsschouwburg en Provinciehuis). Gebruikmaken hiervan kan door te bellen, appen of sms’en met telefoonnummer 085-0041844. Kijk hier voor meer informatie.

 

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen