Schaapscheerdersdag en Wolmarkt in Noorderplantsoen in Groningen

Foto: Publiek Domein

De ruim 300 stadsschapen die momenteel in de stad de taluds en bermen kort houden, worden op zaterdag 4 juni geschoren tijdens de schaapscheerdersdag in het Noorderplantsoen.

Dit vindt plaats van 9.30 uur tot 16.30 uur op het hondenveld bij de Oranjesingel.

De stadsschapen worden geschoren met een scheermachine. Ook is te zien hoe dat vroeger ging toen schapen met de schaar werden geknipt.

Wolmarkt

Ook is er net als voorgaande jaren een kleine markt met diverse wol- en textielproducten en is er schapenkaas te koop. Daarnaast is er informatie te vinden over spinnen en kaarden en worden er workshops vilten en spinnen georganiseerd.

Bezoekers kunnen vachten voor een gift meenemen. De opbrengst gaat weer naar een goed doel: ‘De Nacht van de Vluchteling’.

De gemeente Groningen zet al acht jaar schapen in om op een natuurvriendelijke manier bermen en andere groengebieden in de stad kort te houden. Met hun hoeven verbeteren schapen de structuur van de bodem zodat nieuwe zaden kunnen kiemen en de beplanting meer variatie gaat vertonen. Omdat de schapen zaden meedragen in hun vacht verspreiden ze allerlei plantensoorten.

De Stadskudde graast van april tot en met september in de stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen