Verbouwing Hoofdstation twee jaar vertraagd, nu klaar in 2026

Foto: De Redactie

De aanpak van het Hoofdstation is met twee jaar vertraagd en is nu klaar in 2026. Dat maakte de gemeente woensdag bekend, meldden diverse media in Groningen.

De in 2023 geplande treinvrije periode wordt uitgesteld naar 2025. Tijdens die periode zouden de regionale sporen worden doorgekoppeld, zodat de regionale treinen door kunnen rijden. Daarnaast worden ook de perrons verlegd en aangepast en wordt de bustunnel onder de sporen geschoven. Daarna worden de bustunnel en het busstation verder afgebouwd.

In maart van dit jaar werd al bekend dat de aannemer meer ruimte in de planning nodig had voor de uitvoering van werkzaamheden aan het station Groningen. De aannemer kon de oorspronkelijke planning niet halen vanwege diverse tegenslagen in de uitvoering. Zo werd eind december vorig jaar een betonstort niet gehaald, waardoor het nieuwe spoordek voor de huidige sporen 7 en 8 niet op tijd klaar was.

De aannemer heeft nu aangegeven dat volgens een nieuwe planning de nieuwe treinvrije periode in 2025 zal plaatsvinden. Deze periode duurt 51 dagen.

Wanneer die periode plaatsvindt is nog niet duidelijk, omdat rekening gehouden moet worden met de landelijke samenhang tussen alle werkzaamheden aan het spoor. Wel wordt nog gekeken naar mogelijkheden om de afbouw van de bustunnel en het busstation te versnellen.

Kijk voor meer informatie: groningenspoorzone.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen