Gemeente start proef met aanbieden elektrische deelfietsen

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen begint een proef met het aanbieden van elektrische deelfietsen voor twee jaar. Vanaf 1 september kunnen mensen in de gemeente Groningen een elektrische deelfiets pakken.

Twee verschillende bedrijven, Bolt en GO Sharing hebben een vergunning van de gemeente gekregen voor het aanbieden van 300 elektrische deelfietsen. Zij gaan in totaal 400 elektrische fietsen in onze gemeente neerzetten. Op 1 november komen er nog 200 bij.

De keuze voor beide bedrijven komt onder andere doordat Bolt en GO Sharing een korting geven voor inwoners met een laag inkomen en ze overlast van deelfietsen willen voorkomen. Ook willen ze investeren in voorzieningen in de openbare ruimte. Beide bedrijven gebruiken een verplichte controlefoto die gebruikers na hun rit moeten maken.

Het gaat volgens de gemeente om fietsen die maximaal 25 kilometer per uur kunnen. Als blijkt dat de behoefte aan deelfietsen groter is, dan kunnen het er meer worden.

Het college van B&W verwacht dat de elektrische deelfiets voor sommige inwoners een alternatief kan zijn voor het bezit van een eigen auto.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen