Vernieuwde educatieve wandelroute geopend in Noorderplantsoen vrijdag

Foto: Henk Tammens

Vrijdagochtend onthulde wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs een bord met een vernieuwde educatieve wandelroute in het Noorderplantsoen. De onthulling deed Bloemhoff samen met leerlingen van de nabijgelegen Nassauschool bij eetcafé Zondag aan de Kruissingel.

De wandelroute bestaat uit 124 paaltjes, waarop een QR- code staat vermeld. Via deze QR-code worden basisschoolleerlingen geïnformeerd over de natuur en cultuurhistorische zaken in het Noorderplantsoen.

“Al wandelend doen kinderen natuurervaringen op en zijn er speciale opdrachten in de route verwerkt. Daarmee ondersteunt deze route de natuureducatie in het basisonderwijs. Het is een ontzettend leuke route die ik iedereen aanraad om eens te doen”, aldus wethouder Carine Bloemhoff. “Overigens: ook zonder opdrachten is de route geschikt voor volwassenen en kinderen”.

Het bord met de wandelroute start bij eetcafé Zondag aan de Kruissingel 1 in het Noorderplantsoen. Bij eetcafé Zondag zijn er tijdens openingstijden voor wandelaars zonder smartphones papieren routes af te halen.

‘Met de vernieuwde educatieve wandelroute is de 30 jaar oude bomenroute gemoderniseerd’, aldus de gemeente. Naast Groningen krijgen einde van het jaar ook Haren en Ten Boer een educatieve natuurroute.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen