Spaarpot Safety-safe voor de speelplek aan De Savornin Lohmanlaan

Foto: Henk Tammens

De opbrengst van de Safety-safe aan De Savornin Lohmanlaan is ruim 6.000 euro. De gemeente startte samen met bewoners het Safety-safe traject om de verkeersveiligheid te stimuleren. De laan is een 30-km weg, waar veel weggebruikers te hard rijden.

Sinds maandag 14 mei stond een maand lang de Safety-safe aan de De Savornin Lohmanlaan, waarmee weggebruikers werden beloond voor het zich houden aan de snelheid door geld in een digitale spaarpot te stoppen.

De buurt bepaalde aan welk doel het totaalbedrag besteed moet worden. Dinsdag maakte wethouder Philip Broeksma bekend dat het gespaarde bedrag gebruikt gaat worden voor het opknappen en vergroenen van de speeltoestellen op de speelplek aan de De Savornin Lohmanlaan. In totaal is er 6353,43 euro opgehaald.

Wethouder Verkeer en Vervoer Philip Broeksma: “Het was de eerste keer dat de Safety-safe, ook wel bekend onder de naam snelheidsmeterspaarpot in de provincie Groningen is gebruikt. We kregen klachten over te hard rijden in de De Savornin Lohmanlaan. Iedereen die zich op de weg aan de snelheidslimiet houdt, zorgt ervoor dat er geld in een digitale spaarpot wordt bijgeschreven.”

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen