ABC Vastgoed gaat P2-Europapark ontwikkelen

Foto: via Gemeente Groningen

Voor de ontwikkeling van kavel P2 in het Europapark gaat de gemeente samenwerken met ABC Vastgoed uit Arnhem.

ABC Vastgoed kwamen volgens de gemeente, na een uitgebreide selectieprocedure, als beste uit de bus. Met deze partner start de gemeente nu eerst een haalbaarheidsstudie voor de eerste fasen van de ontwikkeling.

Er is ruimte voor een gemengd programma van ongeveer 70.000 vierkante meter, waarbij volgens de gemeente het voorkeursscenario 50 procent wonen en 50 procent commerciële voorzieningen betreft.

Het Europapark kent anno 2022 nog een aantal ontwikkellocaties waarvan parkeerterrein P2 tegenover het Euroborg-complex het meest in het oog springt. Het is de plek die het functioneren van het Europapark als woon- en werklocatie een extra impuls kan geven. Het college van B&W wil snel beginnen met de ontwikkeling van deze kavel.

De uitdaging in deze ontwikkeling ligt bij de achtergebleven funderingen van de voormalige Hunzecentrale. Dat vraagt om creativiteit en innovatieve ideeën. De gemeente heeft in ABC Planontwikkeling een partij gevonden met een vooruitstrevende visie op de ontwikkeling en hoog ambitieniveau voor duurzaamheid, een sterke samenwerkingspartner die wil werken aan werkbare oplossingen en gezamenlijk het hoge ambitieniveau wil waarmaken. Door in deze fase een marktpartij te selecteren op samenwerking is er veel ruimte voor optimalisatie binnen de kaders die er liggen. Deze vernieuwende manier van gezamenlijke planvorming draagt bij aan het behalen van gedeelde doelstellingen.

De haalbaarheidsstudie moet in principe medio 2023 gereed zijn. In deze studie wordt de omgeving nauw betrokken. Daarna worden vervolgstappen gemaakt richting definitieve planvorming en uitvoering.

Voor deze ontwikkeling bestaat het team van ABC Planontwikkeling uit: ABC Planontwikkeling (risicodragende ontwikkelaar), abcnova (integraal proces- en projectmanagement), Vector-i (architecten – Groningen), EFFEKT (architecten – Denemarken), Felixx (landschapsarchitect), Traject (duurzaamheid),Breed ID (integrated design/constructeur), Spark (mobiliteit), Bouw21 (adviseur realisatie, ketenmanagement) en Re:Invent (exploitatie en beheer).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen