Finale KNVB Bslim straatvoetbal op de Grote Markt

Foto: Gemeente Groningen

Woensdag 25 mei strijden Groninger Bslim-wijken in de finale om de titel van het jaarlijkse KNVB straatvoetbaltoernooi in Groningen op de Grote Markt. De winnaars plaatsen zich voor de landelijke finale op 25 juni in Rotterdam.

Bslim organiseert voor de 8e keer het jaarlijkse KNVB straatvoetbal toernooi in Groningen. Momenteel worden nog voorrondes gespeeld in de diverse Bslim wijken in de stad. De winnaars plaatsen zich voor de grote finale op woensdag 25 mei op de Grote Markt in Groningen.

Straatvoetbal

Straatvoetbal wordt gespeeld in de spelvorm 4 tegen 4. Dit is de kleinste wedstrijdvorm met daarin alle elementen van een echte wedstrijd. Deze spelvorm is overzichtelijk voor spelers en coach, omdat het aantal spelers gering is. Alle kenmerken van het voetbalspel zijn nog steeds aanwezig: verdedigen, aanvallen, scoren en nog veel meer.

Op 25 mei spelen tussen 14.00 uur en 16.30 uur jongens en meisjes van de E en D pupillen leeftijd tegen elkaar om de titel. De winnaars van de verschillende categorieën plaatsen zich voor de landelijke finale op 25 juni in Rotterdam.

De organisatie van het KNVB Bslim Straatvoetbal is in handen van Bslim sportprofessionals, waarin onder andere het Huis voor de Sport Groningen, MJD en het onderwijs zijn vertegenwoordigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen