Bijna 300 nieuwbouw-appartementen aangesloten op warmtenet

Foto: De Redactie

Bijna 300 nieuwbouw-appartementen in het studentencomplex aan de Zonnelaan worden aangesloten op het Warmtenet Noordwest. Bouwbedrijf van Wijnen heeft een overeenkomst gesloten met WarmteStad voor het afnemen van warmte voor 284 nieuwbouw-appartementen.

Na de Vensterschool Selwerd-Paddepoel-Tuinwijk en de VvE Moesstraat- Vindicatstraat is Van Wijnen de derde partij die een overeenkomst heeft gesloten met WarmteStad voor het afnemen van warmte.

Dit is een, nog aan te leggen, warmtenet, gevoed door een geothermische bron (diepe aardwarmte).

In totaal moeten voor de eerste fase van het project zo’n 3.500 woningen op het warmtenet worden aangesloten. De vier grote woningbouwcorporaties in de stad en de RUG en Hanzehogeschool staan garant voor de rest van de warmte-afname in de eerste fase.

De gemeenteraad besluit op 8 juni over dit project. Voldoende afnemers zijn voorwaarde voor het slagen van dit initiatief, dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzaamheidsambities van de stad.

Campus Zonnelaan

Campus Zonnelaan telt straks 284 studio’s voor studenten, voorzien van eigen keuken en badkamer. De realisatie nadert de oplevering. Naast de bijzondere architectuur en duurzaamheidsaspecten is de locatie, op een steenworp afstand van Zernike Campus en tien minuten fietsen naar het centrum Groningen, ideaal.

Er is een enorme belangstelling voor de studio’s.

Warmtenet Noordwest is een project van WarmteStad, het duurzame energiebedrijf van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen