Leerlingen groep 5 Tine Marcusschool zijn het zat en plaatsen verkeersbord in strijd tegen hondenpoep

Foto: Henk Tammens

Leerlingen van groep 5 van de Tine Marcusschool in Beijum waren het zat. Op de speelplek bij hun school aan de Jaltadaheerd ligt vaak hondenpoep en andere rommel. Samen met juf Johanna schreven ze een brief aan de burgemeester.

Het resultaat is een bord, die de leerlingen vrijdagochtend samen met de kinderburgemeester hebben onthuld.

De brief van de leerlingen heeft het Gebiedsteam Oost namens de burgemeester opgepakt. Tijdens een gezamenlijk gesprek werd een aanvalsplan bedacht: een rode adoptieprullenbak die de school zelf leegt en een verkeersbord. Op het bord staat een tekening die de leerlingen zelf maakten, waarmee ze voorbijgangers wijzen op de overlast die hondenpoep veroorzaakt.

Vrijdag 3 juni heeft kinderburgemeester Samuel het bord samen met de leerlingen van groep 5 onthuld. De leerlingen hopen met hun actie bewustzijn bij hondenbezitters te creƫren en met meer plezier op hun speelplek te spelen. Het bord staat in de speelplek aan het Kettingpad, tegenover wijkcentrum Het Trefpunt in Beijum.

Hondenpoep is een van de meest gehoorde ergernissen van bewoners. Hondeneigenaren zijn verplicht hondenpoep op te ruimen, ook in losloopgebieden. Honden zijn niet toegestaan op openbare sport- en speelplekken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen