Raadsvergadering met motie ‘Geen extra gaswinning’ en afscheid wethouder Van der Schaaf

Foto: De Redactie

Een stemming over een motie tegen extra gaswinning en het afscheid van wethouder Roeland van der Schaaf staan op de agenda van de gemeenteraad van Groningen tijdens de Politieke Woensdag deze woensdag.

De motie over de gaswinning wordt door acht raadsfracties ingediend op initiatief van de ChristenUnie. Deze partijen komen in actie na het bericht dat de Gasunie meldt dat er extra gas in Groningen moet worden gewonnen omdat de bouw van de stikstoffabriek in Zuidbroek vertraging oploopt.

Onacceptabel

De politieke partijen vinden extra gaswinning uit het Groningerveld door vertraging van de fabriek onacceptabel. Als dat toch gebeurt, moet de Groningse gemeenteraad, in samenwerking met de regio, in beroep tegen het winningsbesluit die extra gaswinning regelt. De acht partijen die de motie ‘Geen extra gaswinning’ indienen, hebben al een ruimte meerderheid in de gemeenteraad.

Afscheid wethouder Van der Schaaf

Aan het eind van de vergadering is het afscheid van wethouder Roeland van der Schaaf. Hij heeft een nieuwe baan en gaat aan de slag als dijkgraaf bij het waterschap Noorderzijlvest. Van der Schaaf is bijna tien jaar wethouder in de gemeente Groningen geweest met in zijn portefeuille onder meer wonen, wijken, ruimtelijke ordening en versterking. Daarvoor was hij ook raadslid.

Politiek Vragenuur

Vóór de raadsvergadering is er om 15.30 uur nog het wekelijkse Politiek Vragenuur van de gemeenteraad met daarin vragen van raadsleden aan B&W over de renovatie van Paddepoel Zuid en OV-fietsen op station Europapark.

Livestream

De complete agenda van deze raadsvergadering, die wordt gehouden in zaal Topweer van het Provinciehuis, is te vinden op de website van de gemeenteraad  Op die website is de vergadering ook live te volgen via de livestream.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen