Samenwerking nieuw stadsdeel ‘Stadshavens’ in Groningen een feit

Impressie Stadshavens.
Foto: via BPD, Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

Een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het nieuw te realiseren stadsdeel “Stadshavens” werd afgelopen week door de betrokken partijen ondertekend.

Het gaat daarbij om een samenwerking voor de bouw van 2.400 woningen en 30.000 m2 commerciële en maatschappelijke ruimten langs het Eemskanaal, aan het water in het oosten van de stad.

Er worden koop- en huurwoningen gerealiseerd voor alle inwoners en alle inkomens. Diverse partijen leveren hier een bijdrage aan en zorgen er op die manier voor dat er meer betaalbare woonruimte komt voor sociale- en middenhuurders.

Nieuwe wijk

De wijk wordt aardgasvrij, duurzaam en klimaatbestendig. Betrokken partijen streven naar het ontwikkelen en realiseren van een optimale leefomgeving. Zoals een groene en autoluwe inrichting van de openbare ruimte, de ombouw van het Damsterdiep tot groene stadslaan en de aanleg van een Havenpark.

Hiermee krijgt de stad Groningen er een nieuwe woon- werk, en verblijfsomgeving bij, waar het goed vertoeven is. Als alle procedures voorspoedig verlopen, gaat de eerste schop in 2024 de grond in.

De gemeente Groningen, ontwikkelaars VolkerWessels Vastgoed, Van Wonen, BPD en woningcorporaties Nijestee en Lefier gaan samen het nieuwe stadsdeel Stadshavens aan het Damsterdiep realiseren.

Kijk voor meer informatie op stadshavens.groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen