Enquête onder Stadjers over gemeenteraad Groningen

Foto: Jan Buurma

De gemeenteraad van Groningen wil van Stadjers weten wat ze vinden van hen, met de online enquête ‘Stad & Raad’.

De gemeenteraad onderzoekt middels de online enquête: ‘Wat vinden Stadjers van de Groningse gemeenteraad? Voelen ze zich gehoord door de raadsleden? Hebben ze vertrouwen in hun besluiten? Kennen ze de mensen die in de raad zitten ook? En hebben ze nog adviezen en ideeën voor de raadsleden? Hoe beleven de inwoners van de Stad de gemeentepolitiek?

Alle Stadjers kunnen meedoen vanaf maandag 9 mei tot en met zondag 23 mei.

Alle ruim 9.000 leden van het Stadspanel krijgen de vragen in hun mailbox. Maar omdat het een open enquête is, kunnen alle Stadjers aan de enquête meedoen. Dat kan via www.os-groningen.nl. Dat is de website van de Onderzoek & Statistiek Groningen, het onderzoeksbureau van de gemeente Groningen.

Vragen

De vragen gaan over onder meer de interesse in en betrokkenheid bij de gemeentelijke politiek en de ervaringen van Stadjers in hun contact met raadsleden. Er staan verder stellingen in over het functioneren van de raad en de 39 raadsleden. Ook gaan een aantal vragen over de communicatie.

Stadjers kunnen de raad adviezen en ideeën meegeven. Met de antwoorden en opmerkingen kan de gemeenteraad z’n voordeel doen.

Stadspanel

De Groningse gemeenteraad gebruikte vorig jaar ook een enquête om informatie uit de Stad te halen. Vorig jaar werd het Stadspanel ingeschakeld om de meningen van Stadjers over de toekomst van het Noorderplantsoen te peilen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen