Nieuwbouw iederz bereikt hoogste punt

Foto: © Henk Tammens

De nieuwbouw van iederz, het werk-leerbedrijf van de gemeente Groningen, heeft donderdag het hoogste punt bereikt.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst dankte wethouder Carine Bloemhoff in een speech de bouwers van BAM voor het harde werk dat zij tot nu toe hebben verzet.

Bouw ligt op schema

De contouren van het nieuwe gebouw van iederz aan de Silkeborgweg 2 in Groningen zijn inmiddels zichtbaar en het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt. Er is sinds de start van de bouw in september 2021 hard gewerkt en veel vooruitgang geboekt. De bouw ligt op schema.

Heel iederz onder één dak

Momenteel is iederz is gehuisvest op meerdere locaties. Het gaat om de Hooghoudtstraat, Van der Hoopstraat en Peizerweg. Met de nieuwbouw komt het hele bedrijf onder één dak.

Wethouder Werk en Participatie Carine Bloemhoff: “In de nieuwbouw is ruimte voor de ambitie van iederz om zich te ontwikkelen van een organisatie met alleen beschutte werkplekken tot een leer- werkorganisatie. Het nieuwe onderkomen krijgt een moderne uitstraling en wordt een toegankelijk gebouw waar medewerkers trots op kunnen zijn. Dit is belangrijk want een fijne werkomgeving zorgt er mede voor dat medewerkers zich goed kunnen ontwikkelen.”

In gebruik name van het gebouw

Belangrijk is nu het waterdicht maken van de gebouwonderdelen. Vanwege de grootte van het gebouw gebeurt dat per bouwdeel in verschillende fasen. Daarna kan worden gestart met de afbouw. De werkelijke verhuizing zal starten vanaf 1 februari 2023. In gedeelten zal het gebouw vanaf dan in gebruik genomen gaan worden. Dat betekent dat zowel de bouw als de vaste inrichting, zoals de keuken en ICT-voorzieningen dan gereed moeten zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen