Gemeente ontvangt sleutel Stadhuis na twee jaar verbouwen

Foto: © Henk Tammens

De gemeente heeft vrijdagochtend de sleutel terug gekregen van aannemer Rottinghuis na een verbouwing van twee jaar. Deze startte in mei 2020.

“Dit betekent dat het bouwkundige deel van de aanpak van het Stadhuis, afgezien van een paar laatste losse eindjes, is afgerond”, meldt de gemeente.

Het Stadhuis is grondig verbouwd, gerestaureerd en verduurzaamd en is weer toekomstbestendig. Zo is in het rijksmonument de raadzaal verplaatst naar de derde verdieping en in het midden van het gebouw bevindt zich nu een grote ontvangstzaal. Daarnaast kreeg de buitenkant een stevige onderhoudsbeurt. Verder werd het gebouw opgewaardeerd naar energielabel A+++ en is het nu gasloos.

Binnen worden vanaf nu door de gemeente zelf de puntjes op de i gezet. De gemeente gebruikt de komende maanden om in te huizen. Daarbij gaat het om de verdere aanleg van ict en audiovisuele installaties, het inpakken van de plafond-kunstwerken op de eerste verdieping, divers schilderwerk en het aanbrengen van de wandbekleding in de nieuwe raadzaal.

De verhuizing van het meubilair gebeurt tijdens het zomerreces, vanaf half juli. Het Stadhuis is vanaf midden augustus weer in gebruik en wordt op 31 augustus officieel geopend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen