Negentien Koninklijke lintjes uitgereikt tijdens Lintjesregen in gemeente Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

Burgemeester Schuiling reikte dinsdagochtend negentien Koninklijke onderscheidingen uit ter gelegenheid van de jaarlijkse Lintjesregen in De BuitenSociëteit aan de Meerweg 227 in Haren.

Twee professoren van de Rijksuniversiteit Groningen ontvingen de hoogste onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuws. Pauline Kleingeld (59) en Jos Roerdink (67) werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Mevrouw Kleingeld is hoogleraar ethiek bij de faculteit Wijsbegeerte en geldt volgens de gemeente als een internationaal vooraanstaande deskundige op het gebied van de Kantiaanse ethiek en politieke filosofie. “Zij weet een brug te slaan tussen ontwikkelingen in de gedragswetenschappen en de ethiek”. Roerdink krijgt de prijs voor zijn werk als onderzoeker op het gebied van datavisualisatie, die onder meer worden gebruikt op medisch en beveiligingsgebied.

Naast de twee hoogste onderscheidingen werd één persoon benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, zes tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en tien tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van de negentien decorandi zijn zes vrouwen en dertien mannen. De jongste decorandus is 42 jaar en de oudste is 80 jaar oud. Dertien decorandi wonen in Groningen, één in Haren en twee in Ten Boer. Drie decorandi wonen elders, maar krijgen hun onderscheiding voor hun inzet aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen