Drie- tot vierduizend Stadjers doen mee aan LenteKriebels

Foto: via Gemeente Groningen

Aan de jaarlijkse grote opruimactie LenteKriebels in Groningen doen drie- tot vierduizend inwoners mee. In totaal hebben 125 teams zich aangemeld. Dat meldt de gemeente Groningen.

“LenteKriebels is een initiatief van de gemeente zodat inwoners hun eigen stoepje gaan schoonmaken”, vertelt Milieusteward Kars Ottens van Groningen Schoon Dankzij Mij. De teams ruimen tijdens de maand april op verschillende plekken in de gemeente rommel in hun buurt op en zorgen zo voor een schonere woon- en leefomgeving. “Van voetbalclubs, tot scholen, buren in een straat of bijvoorbeeld een kerkgemeenschap. Heel veel verschillende Groningers doen mee met deze actie”, aldus Ottens.

De teams kunnen zelf kiezen op welk moment en in welke wijk ze willen opruimen. De milieudienst levert de materialen zoals prikkers en vuilniszakken. “Ook krijgt een team een kleine subsidie, waarvan ze bijvoorbeeld ijsjes of een broodje hamburger kunnen kopen om iedereen na afloop te bedanken. Sommige teams besteden dit ook aan het huren van een springkussen, voor een feestje na afloop”, zegt Kars Ottens.

“Met LenteKriebels willen we inwoners stimuleren om zwerfvuil op te ruimen en de buurten netjes te houden. Rommel op straat is niet goed voor de natuur, de dieren en voor ons als inwoners.” De gemeente Groningen wordt zo niet alleen schoner, maar ook weer een stukje mooier.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen