‘Gemeente gaat fietspaden langs Rijksstraatweg Haren en Glimmen verbeteren’

Foto: CC BY 4.0/Wikipedia Commons/ 3weg.nl

Voor de verbetering van de fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haren en Glimmen stelt de gemeente een miljoen euro beschikbaar. Dat meldt OOGtv.

De Rijksstraatweg Haren-Glimmen is volgens de gemeente een belangrijke schakel in het hoofdfietsnetwerk tussen de kernen Groningen, Haren, Glimmen en verder. Van deze route maken dagelijks veel fietsers gebruik: forenzen, toeristen, schoolkinderen en wielrenners. De fietspaden zijn vrijliggend, maar ook vrij smal. De rechte trottoirbanden zorgen bovendien voor gevaarlijke situaties. Over de kwaliteit van dit fietspad zijn veel klachten. De staat van onderhoud laat te wensen over. Anderzijds staan deze paden al op redelijk korte termijn op de planning voor groot onderhoud door Stadsbeheer. Bovendien kan de gemeente hiervoor cofinanciering ontvangen van de provincie Groningen.

Om het comfort en de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren, wil de gemeente op de fietspaden groot onderhoud uitvoeren. Dat gebeurt eerst op het gedeelte tussen Emmalaan en de N860 (de weg naar Waterhuizen) en vervolgens op het gedeelte tussen de N860 en Glimmen. Daarbij wordt het asfalt hersteld en vindt groeiplaatsverbetering plaats voor de bomen. Ook worden de fietspaden waar mogelijk verbreed en de trottoirbanden schuin neergelegd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen