Onthulling van twee beelden in Caspomorpark

Foto: Bert Lanting

Twee beelden van de in Paddepoel woonachtige kunstenaar Derk den Boer zijn donderdag onthuld door wijkwethouder Berndt Benjamins. De beelden zijn geplaatst op initiatief van de bewonersgroep CasPoMorpark.

Bij de planvorming van het park wilden bewoners graag dat er beelden in het park zouden komen, omgeven door groen. De bewonersinitiatiefgroep nam onder meer een kijkje in het atelier van de in Paddepoel woonachtige Derk den Boer. Daarbij viel hun oog op al voltooide abstracte beelden. Deze beelden zijn donderdag in het park geplaatst en officieel onthuld.

Derk den Boer vindt het fijn dat zijn beelden nu in het park staan: “Ik voel me verbonden met dit park en de wijk en ik vind het mooi dat mijn beelden hier nu staan en goed tot hun recht komen”. Wethouder Berndt Benjamins geeft aan: ‘We willen als gemeente graag meewerken aan goede wijkinitiatieven. Zeker als het enthousiasme onder de bewoners zo groot is. Het resultaat is prachtig en geeft maar weer aan dat je met een goede samenwerking veel kunt bereiken”.

Het park en de kunst daarin is het resultaat van een samenwerking tussen bewoners, organisaties en vertegenwoordigers van de gemeente. De partijen werken in Paddepoel al acht jaar samen werken in “cocreatie”. Het CasPoMorpark is daar een mooi voorbeeld van in Paddepoel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen