Groningen hijst donderdag voor het eerst de transgendervlag

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ National Progress Party

De transgendervlag is deze donderdag voor het eerst te zien op de Martinitoren in Groningen. De vlag wordt gehesen in het kader van de internationale transgender zichtbaarheidsdag, meldt de gemeente.

Met het hijsen van de vlag wil de gemeente Groningen een boodschap afgeven aan transgenders: ‘Groninger ben je ongeacht.’

Wethouder Glimina Chakor hijst de vlag samen met vertegenwoordigers van Transgendergroep COC Groningen en COC Groningen & Drenthe.Wethouder Glimina Chakor (Diversiteit & Emancipatie) hoopt dat de symboliek van de vlag bijdraagt aan de acceptatie van diversiteit: ‘Jezelf kunnen zijn is nog altijd niet voor iedereen vanzelfsprekend, ook niet in Groningen.’

De transgendervlag werd in 1999 ontworpen door de Amerikaanse Monica Helms. De vlag bestaat uit vijf horizontale banen. De roze en blauwe strepen staan voor de traditionele kleuren voor jongens en meisjes. De witte staat voor mensen met een fluïde gender-identiteit, die in een proces van geslachtsverandering zitten of zichzelf beschouwen als genderloos.

De transgendervlag wordt gehesen door vertegenwoordigers van Transgendergroep Groningen, COC Groningen & Drenthe en wethouder Chakor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen