‘Zelf aan het werk’ van start in Groningen

Foto: De Redactie

De gemeente Groningen is gestart met de proef ‘Zelf aan het werk’. Het doel van deze proef is om werkzoekenden met een uitkering aan het werk te helpen.

Via het digitaal platform zelfaanhetwerk.nl worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar gebracht. Werkgevers kunnen simpel en gratis hun vacatures toevoegen en ‘Zelf aan het Werk’ gaat op zoek naar de beste match.

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen: “We willen als stad dat ook mensen met een uitkering profiteren van kansen op de arbeidsmarkt. Met ‘Zelf aan het Werk’ maken werkzoekenden en werkgevers zelf de goede match. Dat is mooie sociale innovatie.”

Match

‘Zelf aan het Werk’ zoekt de beste match op basis van het Slim CV, dat niet alleen matcht op werk- en leerervaring maar ook op passie en capaciteiten.
Een werkgever ziet direct de best matchende kandidaten en kan daar zelf snel contact mee leggen.

Slim CV

Werkzoekenden maken op een eenvoudige manier een Slim CV en krijgen direct functies te zien die bij hen passen. De werkzoekende kan direct solliciteren en krijgt meteen een terugkoppeling over zijn kans van slagen, maar ook over passende opleidingsmogelijkheden. Solliciteren kan snel en makkelijk via onder andere smartphone.

Supportdesk

Een supportdesk benadert vanaf dinsdag 29 maart werkgevers om zich kostenloos aan te sluiten op het platform en vacatures te plaatsen. Onderwijsinstellingen worden bezocht en gevraagd een leeradvies aan te bieden.

De supportdesk-medewerkers komen zelf uit het bestand met uitkeringsgerechtigden. Zij zijn de eersten die dankzij de proef aan het werk kunnen in een betaalde baan.

Evaluatie

De proef duurt tot het eind van dit jaar en dan volgt een evaluatie.

De gemeente werkt samen met de Stichting Maatschappelijke Coalitie, die het online platform heeft opgezet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden