ANWB en gemeente zamelen kinderfietsen in

Foto: Jan Buurma

De ANWB en gemeente Groningen roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op om fietsen in te zamelen voor het ANWB Kinderfietsenplan voor kinderen vanaf 6 jaar tot 18 jaar.

De fietsen kunnen ingeleverd worden op de Vismarkt van 18 tot en met 23 april of bij één van de andere inzamelpunten die op de website van de ANWB staan vermeld.

De fietsen gaan naar kinderen uit arme gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Fietsregeling

Eén van de regelingen van het Kindpakket in Groningen is de fietsregeling. Alle kinderen tussen 6 en 18 jaar uit minimagezinnen kunnen een tweedehands fiets aanvragen bij Stichting Leergeld. Dankzij deze fietsregeling komen de tweedehands fietsen terecht bij arme kinderen.

Armoede

In de stad Groningen groeit één op de vijf kinderen in armoede op. In sommige wijken is dit zelfs één op de drie kinderen.

‘Armoede betekent onvoldoende eten, geen winterjas en ook geen geld voor een fiets om bijvoorbeeld bij klasgenoten te kunnen spelen’, volgens wethouder Gijsbertsen.

‘Groningen is een stad waar alle kinderen de kans moeten krijgen om mee te doen. Want kinderen kiezen niet voor de omstandigheden waarin ze geboren worden.’

Mensen kunnen zelf ook een inzamelactie in de buurt, op het werk of sportvereniging organiseren en de fietsen vervolgens naar de Vismarkt brengen.

ANWB Kinderfietsenplan

Het Kinderfietsenplan is een initiatief van de ANWB. De eerste 500 fietsen zijn begin dit jaar via Nationaal Fonds Kinderhulp landelijk uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die te weinig geld hebben om een fiets aan te schaffen.

Kijk voor meer informatie over de inzamelingsactie op www.anwb.nl/kinderfietsenplan

Meer informatie over de fietsregeling in Groningen en de voorwaarden kijk op de pagina Minima-regelingen voor kinderen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden