Gemeentelijke sportpenningen voor elf Groninger sporters

Atlete Leonie van Vliet ontving de sportpenning.
Atlete Leonie van Vliet ontving de sportpenning.
Foto: Henk Tammens

Elf Groninger sporters kregen donderdag de gemeentelijke sportkenningen toegekend door wethouder van Sport, Inge Jongman. Door de coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om alle sporters persoonlijk te ontvangen op het stadhuis.

Atleten Marit Dopheide, Leonie van Vliet, Sofie Dokter, Britt Weerman en Jorinde van Klinken, de roeiers Louise Liemberg, Lucas Keijzer, Tijn Lubbert, Anna Menke en Marg van der Wal ontvangen een sportpenning. De elfde sportpenning gaat naar inline skater Jenning de Boo.

Wethouder Jongman overhandigde twee sportpenningen persoonlijk op het huisadres van de sporters. De andere negen sporters ontvangen de sportpenningen via de post.

Stadsdichter Myron Hamming sprak enkele winnaars toe via een persoonlijk gedicht. “Ik ben onder de indruk van deze bijzondere sporters. Zij waren vorig jaar in staat om in onzekere tijden, met de dreiging van corona en veelal zonder publiek, de motivatie en focus te behouden om een topprestatie neer te zetten”, aldus wethouder Sport Inge Jongman. “De sportieve gedrevenheid en mentale veerkracht die daarvoor nodig zijn, vormen een prachtig voorbeeld voor andere sporters en inwoners van onze gemeente.”

Sportpenningen

De sportpenningen zijn uitgereikt aan individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of aan Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden. Met de toekenning van de sportpenningen wil de gemeente Groninger sporters waarderen en stimuleren tot optimale prestaties.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen