Anna Fitas winnaar George Verbergstipendium 2021

Foto: © Henk Tammens

Kunstenares Anna Fitas is dit jaar de winnares van het George Verbergstipendium. Wethouder Cultuur Berndt Benjamins maakte de winnaar bekend tijdens een (gedeeltelijke) digitale bijeenkomst van Academie Minerva. Het stipendium bestaat uit een prijs van 10.000 euro.

De prijs is in het leven geroepen om jonge, talentvolle kunstenaars te ondersteunen bij hun ontwikkeling in het buitenland.

Volgens de jury verraste Fitas hun met haar uitstekende onderzoeksvraag, mooie presentatie en artistieke visie. Anna gaat de werelden van licht en donker in relatie brengen met de mens en het actuele thema klimaatverandering. De jury verwacht dat het stipendium een bijzondere bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van haar kunstenaarschap.

Presentatie Linde Ex en Jhonie van Boeijen

De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de opening van de tentoonstelling van Linde Ex, de winnaar van het Stipendium van 2019. In verband met de pandemie kon Linde haar project in 2020 niet afronden en exposeren. Ook voor de winnaar van 2020, Jhonie van Boeijen laat in een kleine presentatie zien wat de voortgang van haar winnende project is.

George Verberg Stipendium

De gemeente Groningen riep het George Verberg Stipendium in 2004 in het leven om pas afgestudeerden van de bachelor- en masteropleidingen van Academie Minerva te ondersteunen bij hun ontwikkeling in het buitenland. De winnaar wordt in staat gesteld om maximaal 1 jaar in Oost-Europa, Duitsland, Polen of Scandinavië te verblijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen