Geldfestival basisscholen in Simplon in Groningen

Foto: Jan Buurma

Donderdagmorgen namen 220 leerlingen van groep 7 en 8 van acht verschillende basisscholen deel aan het Geldfestival in Simplon in Groningen in het kader van ‘de Week van het geld’.

Geldfestival

De kinderen kregen bij binnenkomst een rugzakje met opdrachten en een rood-groen kaartje. De leerlingen genoten van dansoptredens en er was een geldwedstrijd. Ook was er een debatbattle waarin de kinderen debatteerden over schulden en sparen. De scholen hadden telkens een aantal scholieren geselecteerd die gingen debatteren. Met speciale genodigden uit de bankwereld bespraken deze leerlingen een aantal stellingen.

Geld in de klas

Het online educatieproject ‘Geld in de klas’ werd gelanceerd door de gemeente Groningen. Basisscholen gaan aan de slag met onderwerpen als sparen, geld uitgeven en geld verdienen. Kinderen leren op deze manier goed omgaan met geld.

In de lespakketten wordt gebruik gemaakt van filmpjes die gemaakt zijn voor, door en met Groningse kinderen. Alle basisscholen in de stad krijgen toegang tot het lesmateriaal.

De organisatie was in handen van de Groninger Krediet Bank (GKB).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden