Multifunctionele gymzaal voor Bisschop Bekkerschool en de wijk Paddepoel

Impressie Bisschop Bekkerschool.
Impressie Bisschop Bekkerschool.
Foto: Gemeente Groningen

De katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers in de wijk Paddepoel gaat verbouwd worden en krijgt een multifunctionele gymzaal. Dat maakte de gemeente Groningen woensdag bekend.

De afgelopen tijd hebben betrokken partijen, zoals het schoolteam en kinderopvangorganisaties gekeken hoe de school er in de toekomst uit moet komen te zien. De conclusie is dat de toevoeging van een multifunctionele gymzaal veel meerwaarde biedt voor de school en de wijk Paddepoel.

”We willen graag dat er bij de school een gymzaal komt die niet alleen door de Bisschop Bekkersschool gebruikt kan worden voor bewegingsonderwijs, maar ook bijvoorbeeld voor wijkbijeenkomsten of als speellokaal”, aldus wethouder onderwijshuisvesting Carine Bloemhoff:. Daarmee is de gymzaal multifunctioneel en kan iedereen in de wijk Paddepoel er van profiteren.”

Het gebouw van de school aan de Siriusstraat in de wijk Paddepoel werd gebouwd in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Uit onderzoek blijkt dat het gebouw een aantal functionele en technische tekortkomingen kent. De komende tijd wordt onderzocht wat het meest kansrijk is: nieuwbouw of renovatie met een deel uitbreiding.

Voor de verbouwing of nieuwbouw van de school is ruim 4 miljoen euro beschikbaar. Aangezien de komst van een multifunctionele gymzaal tussen de 1,3 en 1,8 miljoen euro extra kost, heeft het college een brief aan de raad geschreven en kan de raad aangeven wat ze van de plannen van het college vindt.

Als alles volgens planning verloopt kan in 2023 gestart worden met de bouw en is de vensterschool met gymzaal klaar in 2024.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen