Plein voor Academie Minerva en ‘Ramblas’ Kattendiep krijgen facelift

Impressie Minervaplein
Foto: Gemeente Groningen

Zowel het plein voor Academie Minerva als het plein van de zuidzijde van het Gedempte Kattendiep krijgen een facelift.

Deze twee plekken, beiden aan de uiteinden van het Gedempte Zuiderdiep, worden groener. Ook komt er meer ruimte voor voetgangers en plek om te verblijven.

Academie Minerva

Doordat er geen bussen meer dwars door het westelijke deel van de binnenstad van Groningen rijden is volgens de gemeente ruimte ontstaan om dit deel van de binnenstad een herinrichting te geven met meer ruimte voor voetgangers, fietsers en verblijf. De Astraat, Brugstraat, Munnekeholm en het Akerkhof zijn inmiddels op deze manier aangepakt.

Nu wordt de omgeving van Academie Minerva aangepakt. Het plein voor de school wordt nu vooral in bezit genomen door geparkeerde fietsen, maar in plaats van het asfalt komen er gele stenen. Fietsers die vanaf het Gedempte Zuiderdiep komen, worden straks eerder op de rijbaan geleid, waardoor er onder de bomen aan de noordzijde ruimte komt voor terrassen en een bredere stoep. Op het plein komt een groot plantvak met bijzondere zitelementen, die deels zijn gemaakt van de oude gele stenen uit de binnenstad. Het fietsparkeren wordt verplaatst naar de fietsvakken langs de zijkant van de school.

‘Ramblas’ Kattendiep

De zuidzijde van het Gedempte Kattendiep, sinds 2008/2009 genaamd de “Ramblas, krijgt een groenere inrichting van de huidige terrassen en de omgeving er omheen. Samen met de horecaondernemers is hiervoor nu een plan op hoofdlijnen uitgewerkt.

De terrassen krijgen een iets andere opstelling en rondom de terrassen en langs de busbaan komen groene plantvakken. Ook ontstaat er meer ruimte voor kinderen om te spelen en komen er openbare zitplekken. Om wateroverlast door regenval te beperken, stelt het college voor om ook gebruik te maken van waterdoorlatende verharding.

Wanneer de gemeenteraad in februari besluit om krediet beschikbaar te stellen, zullen de werkzaamheden vanaf het voorjaar gefaseerd worden uitgevoerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen