Kledingbank Hoogkerk breidt aanbod uit

Foto: Google Maps

De Kledingbank Hoogkerk breidt steeds verder uit, meldt de Gemeente Groningen.

Behalve de gratis kledingstukken en cosmeticaproducten is bij de Kledingbank in de loods aan de Verbetering 3 nu ook gratis eten beschikbaar.

“Een half jaar geleden hebben we onze naam veranderd. Van ‘Het Ruilertje’, naar ‘De Kledingbank’”, vertelt vrijwilliger Usiena. “Want mensen met weinig geld hebben vaak helemaal niks te ruilen. Bij ons kan iedereen die het nodig heeft gratis spullen ophalen.” Je moet iedere dag eten, maar daar is niet altijd geld voor”, vertelt Usiena.

Daarom staat er sinds kort een WIJk-Koelkast. “We merken echt dat er behoefte aan is. Zodra er spullen instaan, dan zijn ze ook heel snel weer weg”, zegt een vrijwilliger. “We hebben iemand die wekelijks soep maakt en ook krijgen we regelmatig groente en fruit van boeren uit de omgeving.”

De WIJk-Koelkast is er voor iedereen uit Hoogkerk: iedereen mag er eten en drinken inzetten en eruit halen. Ook de vrijwilligers zelf doneren regelmatig iets in de koelkast.

Toch is het niet voldoende om aan de vraag te voldoen. “Het zou mooi zijn als meer mensen eten komen inbrengen. Dat hoeft niet alleen vers te zijn, maar mogen ook blikken groente, houdbare zuivel of pasta en rijst zijn.”

Anoniem

Bij de kledingbank hoeven mensen zich niet te registreren of te laten weten wat ze meenemen. “We staan ook niet altijd bij de koelkast, iemand kan er dus anoniem iets uit halen. Dat controleren we ook niet, als je langs komt dan heb je het nodig. En dan geven we het je met alle liefde.”

Wil je ook iets doneren of gebruiken maken van de WIJK-Koelkast? Dit kan aan De Verbetering 3 in Hoogkerk. De Kledingbank en de WIJk-koelkast zijn in ieder geval geopend op maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 13.00 uur, anders even aanbellen bij WIJ.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen