Nieuwe hellingbanen voor fietsers en scootmobiels bij Gerrit Krolbrug

Foto: Archief De Redactie

De fiets- en loopbruggen bij de aangevaren en verwijderde Gerrit Krolbrug wordt toegankelijker gemaakt door Rijkswaterstaat. Dat meldt de gemeente Groningen.

Er komen hellingbanen waardoor fietsers en mensen met scootmobiels makkelijker de loop en fietsbrug op kunnen. Hoe de hellingbanen er uit komen te zien en waar ze precies komen, is nog niet bekend. Dat werkt Rijkswaterstaat samen met de gemeente Groningen verder uit.

De lage brug ligt er niet meer, nadat in mei van dit jaar de brug werd kapot gevaren door een binnenvaartschip. De hellingbanen zijn een verbetering van de huidige situatie met de trappen is, maar toch is de verwachting dat de aanleg van hellingbanen voor sommige gebruikers geen oplossing biedt. Daarom wordt onderzocht of het huidige systeem van taxivervoer op afroep in stand kan blijven. Automobilisten moeten de komende jaren sowieso gebruik blijven maken van de omleidingsroutes.

De fietsstewards die bij het opgaan van de brug een helpende hand bieden aan ouderen en mensen met zware fietsen of bakfietsen, blijven klaar staan totdat de hellingbanen in gebruik worden genomen.

De verwachting is dat de hellingbanen na de zomer van 2022 in gebruik worden genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen