Gemeenteraad vergadert in Stadskerk tot opening stadhuis

Foto: Gemeente Groningen

De Stadskerk aan de Friesestraatweg wordt de nieuwe locatie voor besluitvormende vergaderingen van de gemeenteraad. Daar is volgens de gemeente ruimte om met een onderlinge afstand van 1,5 meter te vergaderen.

De gemeenteraad in Groningen vergaderde sinds het begin van de coronacrisis in diverse werkvormen om besluiten te kunnen nemen, waaronder geheel digitaal. In juni van dit jaar streek de raad voor besluitvormende vergaderingen neer in de Kleine Zaal van cultuurcentrum De Oosterpoort, waar voldoende ruimte was voor de 45 raadsleden en het college van burgemeester en wethouders om te vergaderen op 1,5 meter afstand.

De laatste raadsvergadering in De Oosterpoort was in oktober. Het cultuurcentrum had de Kleine Zaal weer nodig voor de eigen programmering. Om de anderhalve meter te kunnen hanteren zijn er daarna voorbereidende commissievergaderingen gehouden waarin in hybride setting werd gedebatteerd, waarbij een beperkt aantal deelnemers fysiek aanwezig waren en de rest digitaal meedoet.

Omdat de raad als wens bleef houden de besluitvormende vergaderingen geheel fysiek te kunnen doen voor optimaal debat is gezocht naar een nieuwe vergaderplek. Die is gevonden in de Stadskerk aan de Friesestraatweg in Groningen. Andere soorten raadsbijeenkomsten, zoals beeldvormende en meningsvormende sessies, zijn hybride of geheel digitaal.

De vergaderingen in de Stadskerk beginnen om 16.30 uur en zijn live te volgen via de livestream op de website van de gemeenteraad gemeenteraad.groningen.nl. Om het aantal contactmomenten te beperken kan er nog steeds geen publiek bij zijn.

De raad vergadert woensdag 22 december voor het eerst in de Stadskerk en blijft er zo lang het nodig is. Het wachten is op de opening van het stadhuis op de Grote Markt, dat wordt verbouwd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen