Leerlingen presenteren eigen posters over het Kindpakket

Foto: Henk Tammens/Gemeente Groningen

Leerlingen van obs De Sterrensteen in Vinkhuizen hebben donderdag 25 februari eigen gemaakte posters over het Kindpakket gepresenteerd.

De posters gaan over de voorzieningen en activiteiten die er zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld. De leerlingen hebben de posters zelf bedacht en ontworpen tijdens een workshop waarbij ze kennismaakten met de mogelijkheden van het Kindpakket. De kinderen werkten samen met twee ontwerpers van RocketIndustries aan de ontwerpen.

Belevingswereld

De ontwerpen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen. De posters worden verspreid op school en in de wijk om andere kinderen en hun ouders te informeren. De posters kunnen ook gebruikt worden door professionals om gezinnen te informeren over de regelingen.

Kindpakket

In Groningen groeit één op de vijf kinderen op in armoede. Veel ouders en kinderen weten niet wat er allemaal mogelijk is. In het Kindpakket zijn veel voorzieningen en activiteiten die bedoeld zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld, zoals de vergoeding voor een laptop, gratis zwemmen of schaatsen met de Stadjerspas, gratis jeugdactiviteiten en een vergoeding van sport, muziek en cultuur.

De gemeente Groningen wil de bekendheid en het gebruik van het Kindpakket vergroten zodat alle kinderen gelijke kansen hebben om zich te ontwikkelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden