Nieuwe ‘buurtbroedplaats’ in Sint Jansstraat voor buurtbewoners en creatieve ondernemers

Foto: © Henk Tammens

De Nieuwe Sint Jansstraat 35 wordt een buurtbroedplaats oftewel de plek waar buurtbewoners, buurt-organisaties en creatieve ondernemers een thuishaven kunnen vinden. Vrijdagochend zetten de partijen hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst.

Een laagdrempelig, innovatief en inspirerend middelpunt in de buurt waar samengewerkt wordt. Dat is het doel van het starten van een buurtbroedpplaats. Het wordt een ontmoetingsplek, een plek waar informatie en advies ingewonnen kan worden en waar oplossingen worden bedacht op het gebied van financiering, noaberschap en mantelzorg.

De gemeente Groningen verhuurt het pand aan de Nieuwe Sint Jansstraat 35 voor de komende 10 jaar aan CareX om er een buurtbroedplaats te beginnen.

Wethouder Roeland van der Schaaf noemt de samenwerking een mooi voorbeeld van gebiedsgericht werken, waarbij initiatieven vanuit de wijk door de gemeente worden gefaciliteerd. Hij hoopt dat de Nieuwe Sint Jansstraat 35 een laagdrempelig en inspirerend middelpunt wordt voor de buurt. Maar ook vooral een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen