Digitale postercampagne over Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag

Bewerking redactie
Bewerking redactie
Foto: Gemeente Groningen

Met een digitale postercampagne vragen de Groninger Studentenbond en de gemeente Groningen aandacht voor het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag (MOV).

Intimiderende huisbazen, achterstallig onderhoud aan studentenkamers of een onterecht ingehouden borgsom, dit zijn voorbeelden van ongewenst verhuurgedrag. Voor handhaving hierop is een melding noodzakelijk. Daarom is het MOV opgericht in 2016.

Het opnieuw onder de aandacht brengen is nodig omdat de studentenpopulatie regelmatig wisselt.

“Kauloskeer”

De posters zijn digitaal te zien op verschillende plekken in de stad Groningen en in de gebouwen van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. Opvallende teksten als ‘is jouw kamer kauloskeer (armoedig, slechte kwaliteit), vertel ons meer!’ en ‘fittie (ruzie) met de huisbaas?’ zijn enkele voorbeelden van posters in het taalgebruik van studenten. Daarnaast zijn er enkele posters in het Engels, ook met opvallende teksten die studenten oproepen om vooral een melding te doen.

Een melding van ongewenst verhuurgedrag maken kan via de website. Je komt hierbij door de QR-code te scannen op de poster en dan kom je uit bij de volgende link: groningerstudentenbond.nl/mov

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen