Lachgasverbod rond Westerhaven en Westersingel

Foto: Gemeente Groningen

In het gebied rond de Westersingel en Westerhaven komt een lachgasverbod. Daarmee wil de gemeente de overlast van gebruikers en zwerfafval tegengaan.

Het verbod geldt elke dag tussen 21.00 uur en 9.00 uur. Er komen borden te handen die de mensen op het verbod te wijzen, meldt de gemeente. Het gebruik van lachgas voor recreatief gebruik was al verboden voor het uitgaansgebied van de stad.

De overlast rond de Westersingel en Westerhaven is volgens de gemeente het afgelopen jaar flink toegenomen.

Hangplek

“De Westersingel en omgeving heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de ideale hangplek voor overlastplegers, jeugd, gebruikers, dealers en studenten. Deze groepen komen na middernacht op de Westersingel samen om te dealen, te gebruiken, of om rond te hangen (chillen). Dit zorgt voor overlast in de omgeving. Er zijn sinds vorig jaar diverse geweldsincidenten geweest. Vrouwen worden door dealers nagefloten of nageroepen en voelen zich onveilig. Buurtbewoners zijn de overlast meer dan zat en zijn steeds minder bereid om melding te doen. Daarnaast is er sprake van een sterke toename dit jaar van geluidsoverlast. Ook is er sprake van verkeersoverlast, zoals fout parkeren. De overlast is onder meer gerelateerd aan het gebruik van lachgas”, aldus de gemeente.

De gemeente loopt met dit verbod vooruit op een mogelijk landelijk verbod van de verkoop van lachgas voor recreatief gebruik. Een datum hiervoor is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen