Onthulling bijenhotel en startsein voor Buurtwildernis bij speelplaats Brinkhof in Haren

Foto: © Henk Tammens

Woensdagmiddag werd het startsein gegeven voor het in gebruik nemen van een Buurtwildernis. Dat gebeurde tijdens de onthulling van een bijenhotel bij de speelplaats Brinkhof in Haren door wethouder Inge Jongman samen met een aantal buurtkinderen.

Buurtwildernis

Een Buurtwildernis is een minibosje met dicht op elkaar geplante bomen en struiken, waardoor er binnen 10 jaar een soort mini-oerbos ontstaat, meldt de gemeente. Bij de aanplant is gelet op inheemse soorten, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit.

De afgelopen periode werden er nieuwe speeltoestellen geplaatst achter de Brinkhof. Een aantal bewoners nam vervolgens het initiatief voor vergroening van de speelplaats. De gemeente heeft samen met de bewoners een ontwerp gemaakt voor meer groen door een Buurtwildernis aan te leggen met zoveel mogelijk eetbaar groen.

Wethouder Inge Jongman: ‘ik vind het fantastisch om te zien dat kinderen en buurtbewoners samen oog voor het groen hebben in hun wijk. Spelen, ontdekken, het ontstaan van biodiversiteit en de natuur ervaren, alles komt samen in de buurtwildernis.’ En dit dankzij de samenwerking met alle betrokkenen hier bij de Brinkhof, een mooi initiatief.’

Naast het plaatsen van het bijenhotel, is er begonnen met de aanleg van de eerste bomen en struiken. Ook wordt er gewerkt aan de wilgentunnel en het planten van een kersenboom midden op het veld. Volgend voorjaar worden er kruiden rond het bosje en de kersenboom ingezaaid. Het onderhoud gebeurt deels door de gemeente en deels door bewoners.

© Henk Tammens

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden