Werkzaamheden in Savornin Lohmanlaan om snelheid te verlagen

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente is begonnen met werkzaamheden in de Savornin Lohmanlaan om de snelheid van het verkeer te verlagen.

Sinds de opening van de Helperzoomtunnel in 2020 kreeg de gemeente meldingen van bewoners uit de Savornin Lohmanlaan over te hard rijdende auto’s. Uit een gehouden verkeersonderzoek bleek dat automobilisten harder rijden dan 30 kilometer per uur. Ook is er een toename te zien van autoverkeer in de straat, meldt de gemeente.

Doordat het huidige wegprofiel breed en recht is, lijkt het overzichtelijk en daardoor gaan automobilisten (onbewust) harder rijden. Om het wegbeeld te veranderen zijn werkzaamheden begonnen om het wegbeeld veranderen, zodat het straks beter past bij een 30km/uur-weg.

Aan één kant van de weg worden parkeervakken op een aantal plaatsen opgeschoven, waardoor de weg wordt versmalt. Dat gebeurt door het aanbrengen van wegbelijning en het plaatsen van bloembakken met reflectorplaten om de nieuwe belijning en de parkeerstroken te markeren. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. De gemeente hoopt dat door de genomen maatregelen dat er langzamer wordt gereden.

Ook blijkt dat verkeer van rechts in sommige gevallen te laat wordt opgemerkt. Daarvoor wil de gemeente de kruisingen aanpassen, zodat duidelijker wordt dat verkeer van rechts voorrang heeft.

Aan een ontwerp van de straat wordt momenteel gewerkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden