Nieuwe bijenhotel geplaatst bij station Europapark

Foto: © Henk Tammens

Bij station Europapark werd donderdagmiddag een bijenhotel geplaatst. Daarmee gaf wethouder Inge Jongman het startsein voor het plaatsen van meer bijenhotels in de gemeente om de biodiversiteit te versterken.

Dit is volgens de gemeente hard nodig omdat het aantal insecten de laatste jaren enorm is afgenomen.

De bijenhotels zijn bedoeld als nestgelegenheid voor solitaire wilde bijen. Een solitaire bij leeft alleen dus niet zoals de honingbij in een volk. Ze worden geplaatst nabij nieuwe- of gerenoveerde plantvakken. De nieuwe beplanting is gericht op meer voedsel voor de bijen, zodat ze dichtbij nectar en stuifmeel kunnen verzamelen.

Wethouder Inge Jongman: ‘Wilde bijen zijn cruciaal voor de bestuiving van ons voedsel maar ook voor de biodiversiteit. Met het plaatsen van het bijenhotel wordt de ecologie rondom het Europapark versterkt.’

De bijenhotels zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en zijn vandalismebestendig. De komende tijd worden er meer bijenhotels geplaatst, zoals in het Blekerplantsoen, de Ooftstraat, de Radebinnensingel en bij de Smulcorner in Lewenborg. Ook wordt er nog een ander type bijenhotel van hout geplaatst in minder stedelijke locaties, zoals bij de IKEA, aan de Siersteenlaan, Pyrietstraat, Bakboordswal en de Jaltedaheerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden