Nieuwe woningen en groen in stadswijk Selwerd

Foto: Google Maps

De wijk Selwerd wordt flink verbeterd en vernieuwd. Woningcorporatie De Huismeesters en de gemeente Groningen werken samen aan de wijkvernieuwing. De Huismeesters heeft portiek-etagewoningen verbeterd en sloopt de komende jaren 146 woningen en bouwt 293 woningen terug. Dit doet de corporatie in vier fases.

De buurtvernieuwing is onderdeel van de wijkverbetering ‘Sunny Selwerd’.

‘Ons plan is zo opgezet dat er veel ruimte voor groen en ontmoetingsplaatsen wordt gecreëerd. Hierdoor ontstaat een wijk met een gezonde leefomgeving, aldus directeur-bestuurder Sije Holwerda van de Huismeesters. De nieuwe woningen worden duurzaam gebouwd. Bewoners kunnen blijven wonen in de wijk omdat er ook woningen met een lift worden toegevoegd.

Gefaseerde sloop en nieuwbouw

De Huismeesters besloot in 2018 95 eengezinswoningen in Selwerd te slopen en te vervangen door duurzame nieuwbouw. Dit jaar is ook het besluit genomen om de portiek-etagewoningen aan de Lijsterbeslaan en Iepenlaan te slopen. Nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025. Door de gefaseerde aanpak kunnen bewoners in de buurt blijven wonen of terugkeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen