Gemeente wil fors investeren in gymzalen en sporthallen

Archief de Redactie
Foto: Gemeente Groningen

De gemeente Groningen wil fors investeren in gymzalen en sportzalen. Het doel hiervan is te zorgen dat kinderen beter en eigentijdser gymonderwijs kunnen krijgen, maar ook om de sportclubs beter te kunnen bedienen, meldt de gemeente.

Op dit moment zijn de bestaande binnensportaccommodaties gemiddeld 40 jaar oud en gymzalen te klein voor modern bewegingsonderwijs. De inrichting sluit vaak niet meer aan bij de belevingswereld van de huidige jeugd. Ook zijn door de groei van de stad op termijn meer gymzalen nodig. Hier wil de gemeente op inspringen door nieuwe gymzalen en sporthallen toe te voegen.

Om te bepalen waaraan de gymzalen en sporthallen moeten voldoen, is een kwaliteitskader voor nieuw te bouwen binnensportaccommodaties opgesteld.
De investeringen voor de komende 20 jaar variëren van 72 tot 143 miljoen euro.

“Het is belangrijk dat onze kinderen afwisselende gymlessen krijgen in goede gymzalen die modern, ruim en uitdagend zijn”, zegt wethouder onderwijs Carine Bloemhoff. “Dat stimuleert kinderen om ook buiten de school te bewegen en te sporten, al dan niet bij een sportclub in de buurt”.

‘Het mooie aan dit plan is, zo stelt wethouder sport Inge Jongman, dat we op een slimme manier de opgave van het bewegingsonderwijs koppelen aan de opgave voor de binnensport zodat we per saldo accommodaties optimaal benutten. En iedere Groninger in de toekomst kan sporten in een goede accommodatie.’

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden