Gemeenteraad vergadert ‘hybride’ over gemeentebegroting

Foto: De Redactie

De gemeenteraad van Groningen zou deze woensdag voor het eerst vergaderen in het Provinciehuis. Alle 45 raadsleden zouden samenkomen om te besluiten over de gemeentebegroting voor 2022. Echter door de nieuwe coronamaatregelen is besloten toch weer ‘hybride’ te vergaderen, meldt de gemeente Groningen.

Om de veilige afstand van 1,5 meter afstand te kunnen houden, past de raad de eerder beproefde methode toe van eerst een ‘hybride’ zogeheten voorbereidende sessie voor debat over de begroting met daarna een geheel digitale besluitvormende raadsvergadering.

Aan de voorbereidende sessie doen fysiek maximaal twee raadsleden (of fractiewoordvoerders) per raadsfractie mee. Overige raadsleden kunnen digitaal vanuit huis meedoen. Zo wordt het aantal fysiek aanwezige raadsleden in de vergaderzaal Topweer in het Provinciehuis beperkt en is het mogelijk om voldoende afstand te houden.

Stemmen over moties, mogelijke amandementen en begroting

Deze bijzondere voorbereidende sessie begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Vervolgens begint om 22.15 uur de digitale raadsvergadering waaraan alle 45 raadsleden van de 12 raadsfracties deelnemen. In deze vergadering wordt er alleen gestemd, over moties, mogelijke amendementen en de begroting 2022.

Ook deze vergadering is alleen via de livestream van de website van de gemeenteraad gemeenteraad.groningen.nl te volgen. Deze manier van vergaderen en besluiten is mogelijk volgens de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming.

Inwoners kunnen Deze vergaderingen zijn alleen te volgen via de livestream op de website van de gemeenteraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden