Inwoners gemeente Groningen kunnen gratis boom aanvragen: ‘Actie nieuwe dag, Nieuwe boom!’ gestart

Foto: ChiemSeherin via Pixabay

De actie ‘Nieuwe dag, Nieuwe boom! is opnieuw van start gegaan. Inwoners van de gemeente Groningen een gratis boom aanvragen voor hun tuin. Belangrijkste doel van deze actie is volgens de gemeente zorgen voor een klimaatbestendige en aantrekkelijke woonomgeving.

De gemeente stelt 365 bomen beschikbaar. Inwoners kunnen online een keuze maken uit 15 verschillende bomen. Zo zijn er bomen voor grote en kleine tuinen, bomen die vogels, vlinders of bijen aantrekken, maar ook bomen waar eetbare vruchten aan groeien. Van Japanse sierkers tot Krentenboomje, een Sierpeer tot Appelboom.

‘Om onze omgeving leefbaar en klimaatbestendig te houden zijn bomen ontzettend belangrijk”, aldus wethouder Glimina Chakor (Groen & Klimaatadaptatie). “Ze houden regenwater vast en zorgen voor verkoeling op hete dagen. Ik ben daarom blij dat de actie nu een vervolg krijgt.’

Inwoners kunnen op de website www.groningenklimaatbestendig.nl een boom uitzoeken, zolang de voorraad strekt, meldt de gemeente. De bomen worden aan huis geleverd, maar het planten komt voor eigen rekening. Daarvoor worden instructies meegeleverd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden