Gemeente Groningen wil duidelijke en begrijpelijke brieven voor inwoners

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente wil duidelijke en begrijpelijke brieven schrijven aan inwoners van Groningen. Veel mensen vinden het taalgebruik te moeilijk en de teksten vaak moeilijk te begrijpen. Daarom heeft gemeentesecretaris Christien Bronda namens de gemeente Groningen maandag de Direct Duidelijk-deal ondertekend.

”Het gebeurt nog te vaak dat de inhoud van onze brieven niet meteen duidelijk en begrijpelijk is. Dat frustreert mensen en onze boodschap komt niet goed over”, aldus gemeentesecretaris Christien Bronda. “Direct duidelijk betekent dat je zo goed mogelijk rekening houdt met je lezers en dat je zo helder mogelijk opschrijft wat je bedoelt”.

Trainen en herschrijven

Het ondertekenen van de deal is het startschot voor allerlei concrete acties voor het verbeteren van brieven en teksten van de gemeente. Onder andere door medewerkers tips en schrijftrainingen te geven, schrijfcoaches in te zetten en door bestaande brieven te herschrijven in duidelijke taal. Ook gaat de gemeente inwoners vragen wat zij van de brieven vinden.

Heldere overheidscommunicatie

Met het ondertekenen van de deal haakt de gemeente Groningen officieel aan bij de landelijke campagne Direct Duidelijk voor heldere overheidscommunicatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden