Startsein ‘Oosterparkwijk in Beweging’ zaterdag

Foto: De Redactie

Het startsein voor ‘Oosterparkwijk in Beweging’ aan de Oliemuldersweg, een initiatief van buurtbewoners en lokale ondernemers, wordt zaterdag om 12.15 uur gegeven door de wethouders Carine Bloemhoff en Inge Jongman. Het doel is om Oosterparkers laagdrempelig en dicht bij huis in beweging te krijgen. Onder meer door wandelroutes in de wijk te maken en een sportondergrond op het Annie Takveld.

Het programma bestaat uit de Oranje wandelroute, de nieuwe sportplek op het Annie Tak Belevingsveld, de Kwiek Beweegroute en de Open Gym.

Open Gym

“De pilot Open Gym sluit aan bij een groot aantal waarden waar de gemeente voor staat: iedereen doet mee, gezonde leefstijl, kansrijke generatie, ouder worden in de wijk en sociaal ontmoeten”, aldus de gemeente. “Hiervoor worden vanaf 8 november allerlei beweegactiviteiten gratis aangeboden in de openbare ruimte”.

De Kwiek Beweegroute

De Kwiek Beweegroute maakt gebruik van straatmeubilair in de buurt. Deze route is volgens de gemeente zeer geschikt voor ouderen. Stoeptegels met beweegopdrachten wijzen de weg. Zo worden tijdens het lopen balans, kracht en uithoudingsvermogen getraind.

De Oranjeroute

De wijk beter leren kennen en in beweging zijn kan met vier wandelroutes. Alle routes zijn door de initiatiefgroep bedacht en in de vorm van een routekaartje in het begin van de coronatijd in grote oplage verspreid. Een periode waarin veel door de wijk gewandeld werd. De oranje route is nu ook bewegwijzerd (met stoeptegels met een herkenbaar ontwerp). Gedurende de route zijn er plekken waar extra beweegoefeningen uitgevoerd kunnen worden.

Beweegplek met belijning Annie Tak belevingsveld

Op het Annie Tak belevingsveld is een plek ingericht met belijning waar verschillende oefeningen kunnen worden uitgevoerd. “De lokale fysiotherapeuten, bootcampclubs, de WIJ Beweeggroep en meer aanbieders kunnen zich hier uitleven”.

De gemeente heeft dit samen met de initiatiefnemers opgepakt. “Als gemeente vinden we het belangrijk om bewonersinitiatieven te faciliteren en het past goed in de ambitie van de bewegende stad. Daarnaast biedt het mogelijkheden om elkaar in de wijk te ontmoeten”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden