Vijf Groninger huishoudens proberen week lang afvalvrij te leven

Eén van de deelnemers, Paulien, van de Afvalchallenge.
Foto: Gemeente Groningen

Hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk restafval produceert in één week tijd? Vijf Groninger huishoudens gaan de uitdaging aan om een week lang afvalvrij te leven.

De kandidaten hebben zichzelf een week lang gevlogd. Bij het bezoek aan de supermarkt, bij de afvalbak, in gesprekken, etc. Hun dilemma’s en beslommeringen zijn vanaf vandaag, vrijdag 29 oktober op doordeweekse dagen te zien op OOG TV en YouTube. Lukt het de huishoudens echt geen afval te maken?

De winnaar van de afvalchallenge wordt bekendgemaakt op vrijdag 5 november om 17 uur tijdens de Tijd voor Trash Talkshow in Forum Groningen.

Deelnemers

Saskia en Dion wonen met hun vierjarige dochter en kat samen in Oosterhoogebrug. In de kattenbak zitten houtkorrels, maar in de koelkast staan veel pakken. Paulien woont alleen. Ze woont in Selwerd en vindt het heel belangrijk om milieubewust te leven. Ze wil anderen dat ook graag meegeven. Mello en Eef zijn de oudste deelnemers. Mello is gepensioneerd en zijn vrouw heeft een natuurwinkel. Ze wonen in de Schildersbuurt. Humera en Ikraam wonen in een appartement in de Tuinwijk. Zij is knutseljuf en hij doet vrijwilligerswerk en kookt graag. Eric en Gisela wonen met hun twee kinderen van 3 en 5 jaar in De Held. Beiden hebben een druk leven.

Stemmen op de winnaar

De serie is niet alleen te volgen, maar iedereen kan ook stemmen op het huishouden waarvan jij denkt dat het gaat winnen. Daarmee kun je kans maken op duurzame prijzen.

Stemmen kan op www.haalallesuitjeafval.nl tot maandag 1 november 12.00 uur.

Week van het Afval

De afvalchallenge is onderdeel van de Week van het Afval. Een week waarin inwoners van de gemeente Groningen wordt gevraagd naar hun mening en ideeën rond het thema afval en die inspiratie moet geven om anders met afval om te gaan en afval te voorkomen.

Het totale programma is te vinden op www.haalallesuitjeafval.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen